Watchmen

Door Spockz op donderdag 19 maart 2009 23:59 - Reacties (8)
Categorie: Life, Views: 2.773

Watchmen, ik weet eigenlijk niet meer wat ik van deze film verwachtte. Van overal en nergens had ik gehoord dat het een lange, maar toch ook weer wel goede film was.

Nu nadat ik hem gezien heb weet ik nog niet zo goed waar het nou uiteindelijk over ging. Wat de moraal van het verhaal was so to speak. Het einde neigde voor mij een beetje heel erg naar: `Het doel heiligt de middelen.' En dat lijkt mij een gevaarlijke boodschap voor een film over helden. Of moet juist het tegenovergestelde aangenomen worden? Of gewoon helemaal niets en is het een plain simple action movie?

Volgende: Einde Battlestar Galactica 03-'09 Einde Battlestar Galactica
Volgende: Introductie 03-'09 Introductie

Reacties


Door Tweakers user voil, vrijdag 20 maart 2009 01:18

Ik wist verder ook niets van de film en verwachtte er ook niets van. Maar na een uurtje kijken in de bios (jawel) had ik toch echt van, waar gaat die film over?! Gelukkig heb ik nog kunnen lachen tijdens de film, toen die seks scene was en dat deuntje met haalelujaaaa haaleluujjaaa kwam. Ik ging echt helemaal stuk toen.

Toen de film klaar was had ik echt een zuur gevoel overgehouden.

Later ging ik nog even op imdb kijken....8.5! Echt erg gewoon. Zal wel door die fanboys komen die die comics ooit gelezen hebben.

Door Tweakers user 53RV1, vrijdag 20 maart 2009 01:25

For me the same voil.

Ik ben hier in de VS met een stel collega's naar de iMax uitvoering geweest. Aan het einde hadden we echt zo iets van, okay...

Verder zitten er wel leuke stukken in.

Door Tweakers user vdevos, vrijdag 20 maart 2009 01:29

Ben zelf wel een Marvel fanboy en ga hem zeker bekijken in de Bios ;) en naar wat ik heb gezien van trailers verwacht ik er toch wel wat van, vind het dan ook jammer om te horen dat hij dus "tegenvalt"

Door Tweakers user Ram0n, vrijdag 20 maart 2009 01:42

@vdevos: een Marvel fanboy? Je weet dat Watchmen van DC Comics is he ;)

Zelf heb ik de graphic novel ook gelezen en die was zeer sterk, maar ik ben benieuwd hoe dit dit complexe verhaal in amper 3 uurtjes kunnen stoppen (director's cut niet meegeteld).

Overigens is ťťn van de redenen waarom hij zo hoog scoort op IMDB dat de marketing enorm goed was. Dit creŽerde echter wel weer tť hoge verwachtingen.

Door Tweakers user ScytheNL, vrijdag 20 maart 2009 08:44

Ik ben er met m'n vriendin naartoe geweest. Rustig avondje in de bios gelukkig dus niet veel mensen.
Tijdens de film zijn er 2 koppels de deur uit gelopen...De film zelf vond ik erg goed in elkaar zitten maar ik zat af en toe ook wel te kijken van waar gaat het eigenlijk over. De film zelf is goed om te zien maar als je niet bekend bent met de comics zul je denk ik toch een beetje achterblijven.
Al met al lijkt mij het moraal inderdaad een beetje het doel heiligt de middelen en je moet er wel rekening mee houden dat ze misschien wel superhelden zijn die voor het goede vechten, ze doen het wel op een hele duistere manier.

M'n vriendin; Volgende keer een vrouwenfilm.

Door Tweakers user Ropniko, vrijdag 20 maart 2009 09:17

Het moment dat er 2 die bar binnen liepen, daar kon je me echt wegdragen. De film zet de 'superhelden' neer als menselijk terwijl een film van Batman juist een gat creŽert tussen de mensen en Batman als karakter (groot, sterk en nagenoeg onoverwinnelijk). En die seksscene.. tja.. ook daar zat volgens mij de hele zaal na 10 seconden een beetje raar te kijken. Duurde net iets te lang en het was een beetje cheesy zeg maar.

Door Tweakers user Zamalan, vrijdag 20 maart 2009 11:03

Ik heb de film nog niet gezien maar de comic wel gelezen, en het schijnt wel zo dat de film minder interessant is voor mensen die de comic niet gelezen hebben.

Het verhaal speelt zich af in de 80's tijdens de koude oorlog. Er word wel eens gezegd dat de wereld nooit in vrede zal zijn tot dat we aangevallen worden van buitenaf door een gezamenlijke vijand. Ozy een ramp in scenario waardoor alle grootmachten van de wereld denken dat ze aangevallen worden door een vijand die niet van de aarde komt. Het plan werkt en de andere helden willen/kunnen niet verklappen dat het allemaal opgezet spel is, omdat de vrede weer verbroken zou worden, enkel Rorshach gaat niet akkoord.

@ mensen die het eind raar vonden: in de comic laat Ozy een gigantische buitenaardse inktvis temidden van New York teleporteren. Deze heeft psychische krachten waardoor alle mensen in een grote straal direct dood gaan en ongeveer 90% van de wereldbevolking er op een of andere manier negatief door beinvloed worden. Ik weet niet hoe ze dit in de film opgelost hebben maar in de comic gaat de Comedian dood omdat die op het eiland geweest is waar ze de inktvis aan het maken waren. Hij vind het idee van de inktvis zo'n "grap" dat hij er zelf gek van wordt. Ik weet niet hoe ze dit in de film oplossen met hun S.Q.U.I.D. bommen.

Door Tweakers user Spockz, vrijdag 20 maart 2009 18:49

Dat de superhelden als gewone mensen neergezet werden vond ik eigenlijk wel leuk. Alleen die hele seksscene was een beetje erg cheesy, en het duurde nog erg lang ook. :P

En ergens lijkt het me niet de bedoeling van een film dat hij alleen te volgen is voor diegenen die de strips hebben gelezen al kan het helaas niet altijd anders. Anders duurt zo'n film ook weer uren. :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 21 maart 2009 12:28]


Reageren is niet meer mogelijk