Orkater - Een Blauwe Vrijdag

Door Spockz op maandag 30 maart 2009 02:17
Categorie: Life, Views: 2.481

Afgelopen vrjdag bevond ik mij in de Kleine Zaal in Kunstmin, Dordrecht. Om half negen zou er een toneelstuk beginnen waar ik nog niets van had gehoord of gelezen. Behalve dan dat het gespeeld zou worden door een oude kennis van mijn moeder, Beppe Costa.


Het toneel is bezaaid met enkele muziekinstrumenten, waaronder een harmonica, een gitaar en een banjo (althans, ik geloof dat het een banjo is. Mijn kennis van muziekinstrumenten niet toereikend genoeg om alle instrumenten op de vloer te kunnen identificeren).

Het stuk begint met Beppe spelend op een soort van trommel. Het verhaal zelf begint met hoe Beppe in Nederland arriveerde vele jaren geleden. De gevoelens over Nederland op dat moment gerelativeerd aan de gevoelens van dit moment.

Precies honderd jaar eerder maakte Edmondo De Amicis, in dezelfde tijd, in dezelfde stad, hetzelfde cafť de beslissing om naar Nederland te reizen. Het verschil zit hem echter vooral in dat Edmondo, voorgoed, terugkeerde naar ItaliŽ. Beppe is altijd in Nederland blijven hangen.

Helaas is de uiteindelijke moraal van het verhaal mij op het moment ontschoten.

Volgende: Einde BSG -> Begin Caprica 04-'09 Einde BSG -> Begin Caprica
Volgende: Einde Battlestar Galactica 03-'09 Einde Battlestar Galactica

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk