Einde BSG -> Begin Caprica

Door Spockz op maandag 13 april 2009 23:27 - Reacties (8)
Categorie: Series, Views: 4.034

Na het treuren om het einde van Battlestar Galactica in een andere post is het nu tijd voor een nieuwe serie: Caprica.

Vandaag heb ik de pilot van Caprica gezien en wow. Geweldig, Verderop zijn spoilers.

* SPOILERS *

Caprica begint met tamelijk tamme intro. Je begint vele jaren geleden in het leven van de pappa van William Odama. Maar dat weet je nog niet.

Er zijn een stel kinderen die zich hebben aangesloten bij een organisatie / religieuze `bende' die zich uitspreekt voor het geloof in slechts één god.

Vervolgens gaat het al gauw verder, een bomaanslag, een jacht op mensen die slechts in één god geloven, kunstmatige intelligentie, vechtrobots die geen stilstaande eend kunnen raken, creatie van personen.Politieke intrige, aanslagen op politieke figuren. Ruzie, etc. Het ontstaan van de eerste door `mensen' gemaakte drone, met AI.

Leven; Nieuw Leven en de Dood.

De hele aflevering is vergeven van de muziek. Muziek die goed past bij de scene en een overkoepelend gevoel creëert. Het is lang geleden dat ik zo'n goed stuk heb mogen zien en horen.

Ik stel voor, iedereen die houdt van een intrigerende serie, ga kijken! Wat vinden julllie ervan?

Volgende: Orkater - Een Blauwe Vrijdag 03-'09 Orkater - Een Blauwe Vrijdag

Reacties


Door Tweakers user ndsc, dinsdag 14 april 2009 00:05

Ik heb hem nog niet gekeken maar mijn verwachtingen zijn torens hoog. Ben al lang een trouwe fan van BSG en kreeg al een warm gevoel van binnen bij het zien van de Caprica trailer. 8-)

Door Tweakers user Theadalus, dinsdag 14 april 2009 01:43

Op welk zender is dit moois te bezichtigen? :)

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 14 april 2009 05:44

De pilot komt op 29/04 als een extended versie direct op DVD uit. In het najaar zal dan de TV serie op TV komen met dus een iets kortere versie van de pilot als eerste aflevering.

Afleveringen zullen net als BSG uitkomen op Sky 1 en SciFi


Door Tweakers user Spockz, dinsdag 14 april 2009 14:56

@zork: Je hebt hem gezien? Hoe vond je het?

Door Tweakers user Tead, dinsdag 14 april 2009 21:51

moet je BSG gevolgd hebben om deze serie te 'snappen' ?

Door Tweakers user Spockz, woensdag 15 april 2009 02:27

@Tead:
Nee, ik denk dat je hem gewoon kan kijken als een nieuwe serie. Maar als je BSG kent zul je misschien sommige dingen wat eerder doorhebben. Maar die dingetjes hebben dan vooral betrekking op dingen in het verhaal van BSG en de aanzet voor dat verhaal gaat denk ik ook wel in Caprica gegeven worden.

Maar volgensmij is er nog niet zo heel veel bekend over wat Caprica gaat worden. Ik hoop dat de schrijvers en producers het wel weten, want anders krijgen we misschien wel zo'n mix van richtingen zoals je bij BSG zag gebeuren vanaf seizoen 3. En dat willen we eigenlijk liever niet. (Ik dan niet in elk geval. :P)

Door Tweakers user Rafe, woensdag 15 april 2009 21:38

Om BSG seizoen 1 en 2 te begrijpen moest je wel braaf elke ep kijken, onder druk van SciFi moest seizoen 3 meer losse episodes krijgen naar wat ik heb begrepen. Dat was niet zo'n succes dus in seizoen 4 mochten de grote story arcs weer.

Ontopic, ik vond de pilot wel aardig en zal de serie zeker proberen zodra de gewone episodes komen. Het is logischerwijs geen BSG maar je herkent wel bepaalde invloeden zoals de muziek (die japanse drums voor actiescenes = badass :9) en de uitwerking van de karakters.

Tead: dit was natuurlijk nog maar de pilot en we kunnen nog niets zeggen over de rest van de serie, maar gezien de pilot en het idee van de serie zelf hoef je er geen BSG voor gezien te hebben. Overigens is BSG kijken wel een aanrader imho :P

Reageren is niet meer mogelijk